Meindert de Jonge

De Jonge Helden is in 2006 opgericht door mij, Meindert de Jonge. En daar ging wel wat aan vooraf. Als marketeer werkte ik eerst negen jaar bij een bank, waarna ik de overstap maakte naar een uitgeverij. Na daar eerst drie jaar Marketing Manager te zijn geweest, werd ik er in 2000 directeur. Een mooie maar zeer veeleisende baan, zo bleek. Op mijn 35ste vond ik mijzelf flink overspannen terug op de bank, luisterend naar melancholische nummers van Toots Tielemans.

Tijd voor actie! Ik nam ontslag en besloot minder energie te besteden aan ‘verstandige’ dingen en meer aan ‘leuke’. De meest impactvolle daarvan was dat ik ging theatersporten (improvisatietoneel à la De Lama’s). Het is zo leuk én leerzaam om samen op een podium geïnmproviseerde scènes te spelen. Het is net het echte leven.

Nadat ik nog twee jaar had gewerkt als zakelijk directeur van een televisieproducent en daarna voor een ondernemer De Goede Doelen Winkel had opgezet, besloot ik in 2006 écht mijn hart te volgen en met De Jonge Helden te beginnen.

 

on december 29 • by

Comments are closed.